Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

26. 07. 2021. 17:12 >> 17:14

6,2 STEPENA

Indonezija: Jak zemljotres, nema upozorenja za cunami

Podvodni zemljotres jačine 6,2 stepena pogodio je danas centralnu Indoneziju, ali nije izdato upozorenje za cunami i nema informacija o povrijeđenima ili materijalnoj šteti.

Američki Centar za geološka istraživanja saopštio je da je zemljoptres registrovan na dubini od 10 kilometara, oko 98 kilometara zapadno od grada Luvuka, u provinciji Centralni Sulavesi.

Zvaničnik indonežanske agencije za meteorologiju i geofiziku Taufan Maulana rekao je da se zemljotres osjetio u mnogim djelovima provincije, ali da nema opasnosti od cunamija.

Ipak, veliki broj građana Palua pobjegao je na uzvišenije djelove, uplašen razornim zemljotresom jačine 7,5 stepeni, koji je pogodio grad prije tri godine kada je od posljedica potresa i cunamija stradalo više od 4.000 ljudi.

Indoneziju, ogromni arhipelag sa 271 milion ljudi, često pogađaju zemljotresi, erupcije vulkana i cunamiji, pošto se nalazi u takozvanom "vatrenom pojasu Pacifika", sa velikim brojem vulkana.

U januaru je u zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihtera pogodio provinciju Zapadni Sulavesi kada je poginulo najmanje 105 osoba, povrijeđeno skoro 6.500 i raseljeno više od 92.000.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније