Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

18. 08. 2021. 09:28   >>  09:29 1

BORBA PROTIV DEZINFORMACIJA

Tviter testira opciju za prijavljivanje lažnih vijesti

Društvena mreža Tviter saopštila je danas da testira opciju koja će korisnicima omogućiti da prijave sadržaj zasnovan na lažnim vijestima.

"Testiramo opciju koja će vam omogućiti da označite tvitove za koje smatrate da sadrže lažne vijesti, u trenutku kad ih vidite", saopštila je kompanija.

Neki korisnici u SAD, Južnoj Koreji i Australiji zasad mogu izabrati opciju "ovo je lažno", a Tviter navodi da se počinje u manjem obimu da bi se procijenilo da li je riječ o efikasnom pristupu.

Pitanje dezinformacija oko Kovida-19 i vakcina dobilo je takve razmjere da je u julu američki predsjednik Džozef Bajden čak ocijenio da Fejsbuk i druge platforme "ubijaju" ljude dopuštajući lažnim vijestima o bolesti i vakcinaciji da kruže.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније