Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

19. 09. 2021. 11:06   >>  11:07

IZBORI U RUSIJI

Google blokirao kandidate Navaljnog

Američki tehnološki gigant Google blokirao je pristup za dvije liste i dva videa gdje se predstavljaju preporučeni kandidati zatvorenog ruskog opoziconara Alekseja Navaljnog na parlamentarnim i lokalnim izborima u Rusiji.

Grupe koje podržavaju Navaljnog optužile su sinoć Google da je u Rusiji blokirao dvije liste kandidata na izborima u toj zemlji koji biti završeni danas, objavljene na servisu Google Docs.

Jutros su ti dokumenti bili nedostupni, konstatovali su novinari Frans presa u Moskvi.

"Žao nam je ne možete pristupiti tom elementu jer ne poštuje naše uslove upotrebe" navedeno je u poruci Google-a.

Tim Navaljnog juče je saopštio da je dobio uputstvo da povuče te dvije liste, poslije zahtjeva u tom smislu od ruskog regulatornog telekom tijela Roskomnadzor.

Pristalice Navaljnog, koji je u zatvoru od januara, pokrenuli su aplikaciju "Pametno glasanje", osmišljenu sa ciljem da biračima ukazuje koji učesnici izbora imaju najveće šanse da poraze kandidate vladajuće Jedinstvene Rusije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније