Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Izvor: Beta [ I. P. ]

21. 09. 2021. 06:55   >>  06:56

NA TVITERU

Predsjednik Salvadora sebi dodijelio titulu diktatora

Predsjednik Salvadora Najib Bukele (Nayib), sam je sebi okačio titulu "diktatora" u biografiji na Tviteru, kako bi ismijao svoje političke protivnike koji ga optužuju za prikupljanje moći.


Pošto su na društvenim mrežama počele da kruže glasine o mogućem hakerskom napadu na nalog Bukelea na Tviteru, predsjedništvo Salvadora navelo je Frans presu da je mladi šef države sam napisao tekst.

Bukele (40) koji je na vlasti od 2019. godine, uživa veliku popularnost pošto je pobijedio tradicionalne stranke koje su vladale zemljom 30 godina.

Međutim, njegove autoritarne sklonosti izazvale su velike kritike protivnika i međunarodne zajednice.

Bukele se inače na Tviteru sam definisao kao "Božiji instrument za istoriju" Salvadora.

"Ovdje nema diktature, postoji demokratija koja se slobodno izražava u glasačkim kutijama", izjavio je nedavno predsjednik povodom 200 godina nezavisnosti te centralno-američke zemlje.

Bukele je aludirao na svoju pobjedu na predsjedničkim izborima 2019. i na pobjedu svoje stranke i saveznika koji su dobili ogromnu većinu na parlamentarnim izborima 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније