Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

21. 01. 2022. 23:11 >> 23:10

MINISTRI ZATRAŽILI

Bolja zaštita granica EU zbog migranata

Ministri unutrašnjih poslova zemalja Evropske unije koje su se našle pod pritiskom ilegalnih migracija zatražile su danas više akcija za jačanje i zaštitu spoljnih granica bloka.

Ministri zemalja EU, Grčke, Poljske, Italije, Austrije i Francuske, koja trenutno predsjedava EU, učestvovali su na konferenciji o bezbjednosti granica u Viljnusu sa evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson.

Rekli su da bi jačanje granica EU i suzbijanje krijumčara ljudi zaštitili građane EU i živote migranata i izbjeglica sa Bliskog istoka i Afrike koji preko opasnih ruta pokušavaju da stignu do Evrope.

"Moramo da zaštitimo naše granice od agresije i moramo da zaštitimo naš narod", rekla je Johanson.

Istakla je da prije svega treba spriječiti ljude koji bježe od siromaštva i sukoba u svojim zemljama da krenu na put, ali i poštovati pravo na azil.

"Ne treba da čekamo da migranti stignu na naše granice. Moramo da reagujemo ranije", rekla je evropska komesarka za unutrašnje poslove, ističući da preventivne akcije moraju da poštuju prava pojedinaca da traže azil.

Poljski ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski pozvao je na izmjene zakona EU o migracijama.

Poljska i baltičke države Estonija, Letonija i Litvanija suočene su sa prilivom migranata na svojim granicama koji pokušavaju ilegalno da uđu u EU iz Bjelorusije.

EU je optužila predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da je orkestrirao krizu tako što je ohrabrivao migrante da dođu u zemlju, a zatim ih dovodio na granicu EU u znak osvete zbog sankcija Brisela.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније