Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

28. 01. 2022. 19:33 >> 19:41

ZAPADNOAFRIČKI BLOK

Burkina Faso suspendovana zbog vojnog udara

Zapadnoafrički blok suspendovao je u petak, 28. januara, Burkinu Faso iz svojih upravnih tijela zbog ovosedmičnog vojnog udara, navela su dva diplomatska izvora agenciji Rojters. To je učinjeno na vanrednom samitu Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država (ECOWAS) na kojem je raspravljano o političkoj situaciji u toj zemlji.

Samit je sazvao Nana Ado Dankava Akufo-Ado, predsjednik Gane, koji se nalazi i na čelu te zajednice.

"Događaji u regiji nam govore da nisu svi prihvatili demokratiju kao poželjan način upravljanja", kazao je je Akufo-Ado. 

Vojska Burkine Faso zbacila je u ponedeljak s vlasti predsjednika Roča Kaborea, postavljajući novi izazov pred ECOWAS, koja se u poslednjih 18 mjeseci bori da odgovori na niz državnih udara u toj regiji.

Ova organizacija i njeni međunarodni saveznici osudili su državni udar u Burkini Faso, strahujući da bi mogao dodatno destabilizovati zemlju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније