Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B.

17. 05. 2022. 18:22 >> 18:20

U BIJELOJ KUĆI

Bajden sa liderima Švedske i Finske u četvrtak

Predsjednik SAD Džozef Bajden primiće u četvrtak u Bijeloj kući lidere Švedske i Finske, povodom težnje te dvije države da postanu članice NATO-a u zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Sa premijerkom Švedske Magdalenom Anderson i predsjednikom Finske Saulijem Ninistom, Bajden će razgovarati o zahtjevima njihovih država da uđu u zapadnu vojnu alijansu, i o evropskoj bezbjednosti.

Zahtjevi za prijem Švedske i Finske u NATO, koje su dugo bile vojno neutralne, imaju široku podršku unutar alijanse, dok se Turska protivi.

Sastanak bi trebalo da bude prije Bajdenovog četvorodnevnog putovanja u Južnu Koreju i Japan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније