Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B. [ Mina ]

27. 05. 2022. 07:31 >> 07:30

NOVAK

Ruska proizvodnja nafte će ove godine biti nešto manja

Proizvodnja nafte u Rusiji mogla bi pasti s prošlogodišnjih 524 miliona tona na 480 do 500 miliona tona ove godine, saopštio je potpredsjednik Vlade Aleksandar Novak.

“Mislim da će pad biti daleko manji nego što se ranije predviđalo. Pad proizvodnje iznosio je nešto više od milion barela dnevno u samo mjesec“, rekao je Novak.

On je naveo da, shodno tome, misli da će uslijediti oporavak i da će proizvodnja ove godine vjerovatno iznositi 480 do 500 miliona tona, u odnosu na 524 miliona tona prošle godine, prenosi SEEbiz.

Novak je kazao da su to trenutno procjene, ali da se sve može promijeniti zavisno od situacije.

Pad ruske proizvodnje nafte dostigao je šest odsto u prvoj dekadi aprila u odnosu na mart, a potom se ubrzao na gotovo devet odsto do kraja mjeseca.

Rusija je uglavnom postupno povećavala proizvodnju sirove nafte od prošlog proljeća, ali je zemlja suočena s opsežnim međunarodnim sankcijama od marta zbog situacije u Ukrajini, koja zapadnim partnerima zabranjuje ulaganja u istraživanje, proizvodnju i preradu nafte u Rusiji.

Ministar finansija Anton Siluanov ranije je rekao da bi Moskva mogla izgubiti do 17 odsto proizvodnje nafte ove godine zbog sankcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније