Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Klix.ba ]

17. 06. 2022. 08:05 >> 08:15

SJEVERNA KOREJA

Problemi sa nekontrolisanom epidemijom, sumnjaju na tifus ili koleru

Sjeverna Koreja objavila je da ima problem sa izbijanjem neidentifikovane crijevne bolesti, što usporava borbu protiv širenja koronavirusa u zemlji. Zdravstveni stručnjaci sumnjaju da bi neidentifikovana crijevna bolest mogla biti tifus ili kolera.

Lider zemlje Kim Jong-un naredio je da se provedu mjere karantina, javlja zvanična novinska agencija KCNA.

Navodi se da je u srijedu poslao lijek u grad Haeju kako bi pomogao pacijentima koji pate od "akutne enteričke epidemije".

Sjeverna Koreja proglasila je vanredno stanje u maju nakon što su rekli da milioni ljudi imaju "groznicu", a za koju se vjerovalo i da su neprovjereni slučajevi koronavirusa.

Od kraja aprila u cijeloj zemlji je prijavljeno 4,56 miliona slučajeva oboljelih od groznice, odnosno preko 20.000 novih slučajeva samo juče. Broj smrtnih slučajeva povezanih s epidemijom je 73, kaže vlada, ali Svjetska zdravstvena organizacija i drugi su rekli da strahuju da je situacija mnogo gora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније