Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

22. 06. 2022. 11:58   >>  11:55

MOSKVA PROMIJENILA ADRESU

Ambasada SAD-a na Trgu Donjecke Narodne Republike

Gradske vlasti u Moskvi danas su promijenile zvaničnu adresu američke ambasade u tom gradu u čast proruskih separatista u Ukrajini, osuđujući tako američku podršku Kijevu.

"Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji ima novu zvaničnu adresu", navodi se u saopštenju gradske skupštine Moskve.

Diplomatsko predstavništvo se sada nalazi na Trgu Donjecke Narodne Republike 1, po jednoj od dvije separatističke teritorije ukrajinskog Donbasa čiju je nezavisnost Rusija priznala u februaru, neposredno prije napada na Ukrajinu.

Raskrsnica uz ambasadu, koja do sada nije imala poseban naziv, dobila je novo ime, dok se nazivi susjednih ulica nijesu mijenjali.

Nova zvanična adresa izabrana je nakon onlajn glasanja u kojem je učestvovalo 278.684 ljudi, navodi se u saopštenju gradskih vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније