Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

23. 06. 2022. 19:32 >> 19:29
1

EVROPSKI PARLAMENT

Ukrajini i Moldaviji dodijeliti status kandidata

Članovi Evropskog parlamenta usvojili su danas većinom glasova rezoluciju kojom pozivaju šefove države i vlade da se Ukrajini i Moldaviji bez odlaganja dodjeli status kandidata.

Rezoluciju je podržalo 529 poslanika, 45 je bilo protiv, a 14 suzdržano, prenosi N1.

U tekstu rezolucije navodi se da je parlament pozvao „lidere zemalja i vlada koji će se danas i sjutra sastati u okviru Evropskog savjeta da bez odlaganja dodjele kandidatski status Ukrajini i Moldaviji“.

Parlament je pozvao na sličnu odluku kada se radi o Gruziji, ali tek nakon što vlasti te države “ispune navedene prioritete u mišljenju Evropske komisije (EK)”.

EK predložila je prošle nedjelje da Ukrajina i Moldavija dobiju status kandidata ukoliko ispune niz preduslova prije početka pregovora o integraciji.

Gruzija tada nije navedena među predloženim državama.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније