Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

27. 06. 2022. 10:08 >> 10:06

PO UGLEDU NA NATO

Pjongjang optužio SAD da želi u Aziji da stvori vojni savez

Sjeverna Koreja optužila je SAD za stvaranje vojnog saveza u Aziji po ugledu na NATO i napomenula da je Pjongjang primoran da razvija odbranu zbog cilja Vašingtona da smijeni vlast u ovoj zemlji.

Kritike su izrečene u vrijeme kada postoji bojazan da se Sjeverna Koreja priprema za prvu nuklearnu probu u poslednjih pet godina, nakon što su lideri Južne Koreje i SAD nedavno sklopili sporazum o razmještanju dodatnog američkog naoružanja ukoliko to bude potrebno za odvraćanje Sjeverne Koreje.

"SAD otvoreno održavaju vojne vježbe sa Japanom i Južnom Korejom i preduzimaju sveobuhvatne korake ka uspostavljanju saveza po ugledu na NATO u Aziji“, saopštilo je sjevernokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova na svom veb sajtu.

U saopštenju je ponovljena procjena da takve vježbe predstavljaju pripreme za rat protiv Sjeverne Koreje.

"Ovo ukazuje na licemerje američke retorike o 'diplomatskom angažmanu' i dijalogu bez preduslova', dok se istovremeno otkriva da nema promjene u ambiciji SAD da silom svrgne naš sistem", dodaje se u objavi.

Ministarstvo nije konkretno pomenulo nuklearni ili raketni program, ali navodi da je Pjongjang primoran da razvija svoju odbranu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније