Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

30. 06. 2022. 08:07 >> 08:05

FERDINAND MARKOS MLAĐI

Sin zbačenog diktatora inaugurisan za predsjednika Filipina

Ferdinand Markos Mlađi, sin zbačenog diktatora, položio je danas zakletvu za predsjednika Filipina.

Kongres je prošlog mjeseca proglasio njegovu ubjedljivu pobjedu, a nova potpredsjednica će biti ćerka odlazećeg predsjednika Sara Duterte.

Aktivisti i oni koji su živjeli u vrijeme diktature njegovog oca Ferdinanda Markosa protestovali su zbog inauguracije, koja je danas održana na stepeništu Nacionalnog muzeja u Manili.

Oni navode da je za sve koji su preživjeli torturu tokom diktature ovo "noćna mora".

Hiljade policajaca, od kojih neki nose opremu za razbijanje demonstracija raspoređeno je oko mjesta gdje je održana svečanost.

Filipini zbog pandemije koronavirusa prolaze kroz najtežu recesiju od Drugog svjetskog rata praćeno nezaposlenošću i nedostatkom hrane. Filipini su među pandemijom najpogođenijim državama u Aziji - umrlo je oko 60.000 ljudi.

Kriza će, očekuje se, biti dodatno produbljena zbog rata u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније