Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS/Rojters ]

30. 07. 2022. 16:28 >> 16:30

PRATE TRENDOVE

U Hondurasu kafa može da se plati kriptovalutama

U kafićima "Bitkoin doline" u Hondurasu kafa može da se plati kriptovalutama. Kroz projekat u turističkoj enklavi Santa Lucija ta zemlja je "uplovila" u trend digitalnih valuta. Mali grad u planinama, 20 minuta od glavnog grada Tegusigalpa je postao bitkoin grad.

Vlasnici velikih i malih preduzeća u Santa Lusiji su se prilagođavaju upotrebu kriptovaluta kao sredstvu plaćanja, nadajući se da će tako privući više turista.

"Otvoriće više mogućnosti i privući više ljudi koji žele da koriste ovu valutu", rekao je Cezar Andino, menadžer Los Robles trgovine.

Projekat "Bitkoin dolina" cilja 60 preduzeća koji bi trebalo da se obuče i usvoje kriptovalute kako bi ih plasirali na tržište proizvoda i usluga, očekujući da će se ta praksa proširiti na više preduzeća i obližnjih područja.

Inicijativu su zajednički razvili Blokčein organizacija Hondurasa, gvatemalska berza kriptovaluta, Tehnološki univerzitet u Hondurasu i opština Santa Lucija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније