Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

31. 07. 2022. 16:00 >> 15:57
2

U TURSKOJ

Arheolozi pronašli amforu staru oko 1.700 godina

Tokom arheoloških istraživanja na tvrđavi Dijarbakir u Turskoj, koja je 2015. godine uvršćena na listu Svjetske kulturne baštine UNESCO, pronađena je amfora stara oko 1.700 godina.

Kako prenosi Anadolija, u toku su istraživanja područja tvrđave u Suru, koji je kolijevka nekoliko civilizacija, a koja se sprovode uz nadzor stručnjaka Naučne komisije Ministarstva kulture i turizma i grada Dijarbakira.

Istraživanja se sprovode već dvije godine i dosad su okončane dve faze, a ostale su u toku.

Pored amfore, koja nije baš uobičajena za to područje, pronađeni su i drugi predmeti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније