Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

08. 08. 2022. 16:28   >>  16:26

BIVŠI KANCELAR

Njemački SDP odbio da izbaci iz stranke Gerharda Šredera

Zvaničnici Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD) kancelara Olafa Šolca odbili su zahtjev za izbacivanje iz stranke bivšeg kancelara Gerharda Šredera, zbog bliskih veza sa ruskim energetskim sektorom i predsjednikom Vladimirom Putinom.

Arbitražni odbor hanoverskog ogranka SPD-a razmatrao je 17 zahtjeva članova stranke za pokretanje postupka protiv Šredera.

Šreder ima dugogodišnje veze sa ruskim energetskim sektorom i odbio je da se potpuno distancira od Putina nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu. Međutim, odbor SPD-a je utvrdio da njegovi postupci ne predstavljaju kršenje pravila stranke, navela je nemačka agencija dpa.

Mogućnost da Šreder bude izbačen nije bila velika jer je u Njemačkoj isključivanje članova političkih stranaka složen, zahtjevan i često dugačak proces, nakon kojeg često ne bude izbacivanja.

Međutim, moguća je žalba na današnju odluku.

Šreder je kancelar Njemačke bio od 1998. do 2005. godine, a lider SPD-a od 1999. do 2004. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније