Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Mina ]

15. 08. 2022. 19:24 >> 19:20

U JULU

Dnevna proizvodnja uglja u Kini porasla 16 odsto

Dnevna proizvodnja uglja u Kini porasla je u julu 16 odsto na godišnjem nivou, usljed skoka potražnje za energijom zbog većeg korišćenja klima uređaja.

Ukupna proizvodnja uglja u julu iznosila je 372,66 miliona tona, ili 12,02 miliona tona dnevno, u odnosu na proizvodnju od 10,13 miliona tona dnevno u istom mjesecu prošle godine, piše Reuters pozivajući se na podatke kineskog Nacionalnog zavoda za statistiku (NBS).

Kineska proizvodnja uglja se od početka ove godine povećala 12 odsto u odnosu na prošlu godinu, na 2,56 milijardi tona, prenosi Tanjug.

Prosječna potrošnja uglja u najvećim kineskim regionima je početkom avgusta iznosila više od 2,3 miliona tona dnevno, što je šest odsto više nego prošle godine.

U Kini se bilježi takođe rast proizvodnje električne energije od 4,5 odsto na godišnjem nivou, na 805,9 milijardi kilovat sati, što je najbrži godišnji rast od septembra prošle godine.

Zbog velike potrošnje struje, neki kineski regioni su primorani da sprovode isključenja struje u lokalnim fabrikama, kako bi osigurali snabdijevanje električnom energijom stambenih korisnika tokom udarnih sati.

Predviđa se da će temeprature na sjeveru Kine krajem avgusta spustiti, što bi trebalo da smanji potražnju za strujom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније