Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

18. 08. 2022. 17:43 >> 17:40

AMBASADA PALESTINE

Racija na prostorije palestinskih organizacija za ljudska prava

Ministarstvo vanjskih poslova Države Palestine osuđuje varvarski izraelski vojni napad na palestinske organizacije za ljudska prava i civilno društvo. Rano jutros, izraelske okupacione snage izvršile su raciju u kancelarije 6 palestinskih organizacija za ljudska prava i civilno društvo, saopšteno je iz ambasade Palestine u Crnoj Gori.

Rano jutros su, kako je saošteno iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori, izraelske okupacione snage izvršile raciju u kancelarije 6 palestinskih organizacija za ljudska prava i civilno društvo. 

Kako tvrde, Izraelske okupacione snage su uništile i konfiskovale njihovu opremu i dosijee, zapečatile ulaze katancima i stavile natpis da se trajno zabranjuje rad organizacijama.

"Ministarstvo potvrđuje ovaj ozbiljan zločinački napad koji dolazi u kontekstu izraelske kolonijalne okupacione kampanje da se ućutkaju ove organizacije zbog svog predanog rada na razotkrivanju izraelskih zločina i kršenja protiv palestinskog naroda, kampanje kroz koju se izraelski ratni zločinci nadaju da će se zaštititi od odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, ministarstvo poziva međunarodnu zajednicu, uključujući Ujedinjene nacije i Savjet bezbjednosti, da osude ovaj čin zastrašivanja palestinskih organizacija za ljudska prava i da se suprotstave cilju izraelske kolonijalne okupacije da delegitimizuje palestinsko civilno društvo.

"Ovo su organizacije koje su na udaru Izraela:
1. Alhaq je najstarija organizacija za ljudska prava u Palestini. Bavi se dokumentovanjem izraelskih ratnih zločina, prikupljanjem čvrstih dokaza i sarađuje sa Međunarodnim krivičnim sudom kako bi se ratni zločinci pozvali na odgovornost.
2. Međunarodna zaštita djece-ogranak Palestina, dokumentuje zločine izraelske vlade protiv palestinske djece i pruža podršku djeci žrtvama izraelske prakse.
3. Addameer radi sa palestinskim političkim zatvorenicima u izraelskim zatvorima. Dokumentuje nasilje i torturu sa kojim se suočavaju do proizvoljnog pritvora, i pruža im pravnu podršku.
4. Bisan centar je vodeći na polju analize ekonomije Palestine, i kako izraelska okupacija ograničava mogućnost dostojanstvenog života za Palestince. Predvodi kampanje za reformu socijalne pravde.
5. Unija palestinskih žena je tijelo koje je fokusirano na politička i socijalna prava žena u Palestini. Pruža pravnu i političku podršku u vezi sa zaštitom ženskih prava i dokumentuje zloupotrebe nad ženama, kao i uticaj okupacije na njihove živote.
6. Unija poljoprivrednih radnih odbora radi sa palestinskim poljoprivrednicima koji su na udaru izraelske krađe zemlje i ekspanzije setlerskih naselja. Pomaže im da ostanu nepokolebljivi i dokumentuje zločine počinjene nad poljoprivrednicima I njihovom zemljom", zaključeno je u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније