Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Агенције/РТЦГ  [ I. P. ]

21. 09. 2022. 08:33 >> 09:16
8

PUTIN SE OBRATIO NACIJI

Djelimična mobilizacija u Rusiji, imamo bolje oružje od NATO-a

Ruski predsjednik Vladimir Putin, u svom obraćanju naciji, najavio je djelimičnu mobilizaciju u Ruskoj Federaciji i poručio da Zapad želi da uništi Rusiju.

"Govorim o djelimičnoj mobiliizaciji. Mobilisaćemo one koji su u rezervi, koji imaju iskustvo u armiji i koji imaju iskustvo u borbama. Prije nego što budu poslati na front, proći će kroz obuku", rekao je Putin.

Kazao je da je odluka potpisana: "Mobilizacija se organizuje od danas. Pozivam sve regije da nam pruže podršku u ovome. Želim poslati i poruku onima koji će biti mobilisani. Biće im garantovani isti uslovi kao i vojnicima koji su tu pod ugovorom", rekao je Putin.

Parlament će, kako je rekao, biti informisan o mjerama koje su potrebne za izvođenje djelimične mobilizacije.

Naveo je da Zapad nije želio i ne želi mir između Ukrajine i Rusije, te da je Specijalna operacija bila neophodna radi borbe protiv nacizma u Ukrajini.

"U pitanju je zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta Rusije i podrška sunarodnika da sami odrede svoju budućnost", rekao je Putin.

Cilj oslobađanje Donbasa

Poručio je da je glavni cilj oslobađanje Donbasa.

"Situacija u Donbasu je dostigla kritičnu, akutnu fazu. Danas vam se obraćam direktno, ne samo da vam objasnim šta se dešava, već i da vas obavijestim o odlukama koje se donose, kao i potencijalnim daljim koracima", rekao je Putin.

Kada je riječ o referendumima, Putin je podržao nastojanja separatista.

"Naša braćo i sestre u Donbasu, Hersonu i Zaporožju. Učinićemo sve kako bi se referendumi održali i kako bi ljudi izrazili svoju volju. Odluku će donijeti građani Luganska, Donjecka, Zaporožja i Hersona. Moramo učiniti sve kako bi zaštitili našu domovinu, ljude u Rusiji i ljude na 'oslobođenim' teritorijima", uvjeren je Putin.

Imamo oružje modernije od NATO-a

Poručio je da Rusija ima oružje modernije od onog koje ima NATO.

"I nećemo oklijevati da ga upotrijebimo ako naša teritorija bude ugrožena. Ne blefiram", upozorio je Putin.

On kaže da je Zapad počeo sa ucjenama na nuklearnom polju i prijetnjom upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Rusije.

"Zapad je prešao svaku granicu, neodgovorni političari govore o isporukama ofanzivnog naoružanja Ukrajini", rekao je Putin i dodao da će Rusija, kao i do sada, zaustaviti sve koji teže da vladaju svijetom, koji prijete da izazovu raspad i porobljavanje države.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније