Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

24. 09. 2022. 22:20 >> 22:17

U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN-A

Lavrov optužio Zapad za grotesknu rusofobiju

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov optužio je danas u Generalnoj skupštini UN zapadne zemlje za grotesknu rusofobiju, bez presedana.

"Zvanična rusofobija Zapada je bez presedana, njene razmjere su groteskne", rekao je Lavrov u govoru na generalnoj debati Generalne skupštine UN-a.

"Oni (Zapad) se ne ustručavaju da objave svoju namjeru ne samo da nanesu vojni poraz našoj zemlji, već i da unište Rusiju", rekao je Lavrov aludirajući na osude zapadnih zemalja o organizovanju referenduma o pripajanju Rusiji četiri ukrajinske oblasti.

Lavrov je kritikovao SAD navodeći da se Vašington koji se proglasio "pobjednikom u Hladnom ratu", sada postavio gotovo kao "Božiji izaslanik na Zemlji" sa "svetim pravom da nekažnjeno djeluje bilo gdje i bilo kada".

Ruski ministar je dodao da Amerikanci pokušavaju da svijet učine "svojim dvorištem iza kuće".

Lavrov je branio referendume o aneksiji, ocijenivši da to organizuju ljudi "koji su povratili zemlju u kojoj su njihovi preci živjeli stotinama godina".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније