Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

П.Р. [ Beta ]

04. 11. 2022. 20:02 >> 20:02

FRANCUSKA

Otvoren prvi autoput bez naplatnih rampi za putarinu

U centralnom dijelu Francuske danas je otvoren autoput slobodnog protoka, bez rampi za plaćanje putarine, ali to ne znači da će vožnja biti besplatna, prenio je radio Frans enfo (France Info).

Dionica od 88 kilometara autoputa u departmanu Sone i Loare u centralnom dijelu Francuske nema rampe, tako da automobili bez zaustavljanja prolaze kroz otvorene kapije gdje kamere snimaju registarske tablice.

Putarina može da se plati elektronskim putem, ili u gotovini na nekoj benzinskoj pumpi na tom autoputu. Kupac ima 72 sata da plati putarinu, u suprotnom slijede novčane kazne.

Ciljevi uvođenja takve vrste autoputa su izbjegavanje zastoja, ušteda goriva i smanjenje zagađenja izduvnim gasovima.

Takvi autoputevi slobodnog protoka biće uvedeni i u drugim djelovima Francuske, a već postoje u Africi, Kanadi, SAD i Čileu, dok tu vrstu slobodnog protoka imaju dionice autoputeva u Italiji, Švedskoj, Norveškoj i Portugaliji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније