Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ N1 ]

16. 11. 2022. 15:03   >>  15:02

PAPA FRANjO

"Možemo se moliti za Ukrajinu i reći Bože, požuri"

Papa Franjo osudio je u srijedu posljednji talas raketnih napada na Ukrajinu i pozvao na prekid vatre kako bi se izbjegla dalja eskalacija sukoba, zamolivši Boga da "požuri" u zaustavljanju rata.

Papa je održao govor na opštoj audijenciji na Trgu svetog Petra, dok u je u toku konferencija generalnog sekratara NATO u Briselu na kojoj je saopštio da je raketa koja je sinoć pala na poljsku teritoriju, usmrtivši dvije osobe, došla sa tla Ukrajine.

"Naša preliminarna analiza upućuje na to da je incident uzrokovao ukrajinski protivvazdušni projektil koji je ispaljen protiv ruskih. Ovo nije krivica Ukrajine, Rusija snosi krajnju odgovornost, budući da nastavlja sa svojim ratom protiv Ukrajine“, rekao je Stoltenberg.

Papa je poručio da je "u boli i sa zabrinutošću saznao o novom i još snažnijem raketnom udaru na Ukrajinu koji je izazvao smrt i nanio veliku štetu civilnoj infrastrukturi“.

"Molimo se da Gospodin preobrati srca onih koji se još uvek uzdaju u rat, te da prevlada želja za mirom u mučeničkoj Ukrajini, kako bi se izbjegla eskalacija i otvorio put dijalogu i prekidu vatre“, dodao je papa Franjo.

Nekoliko minuta kasnije je govoreći o Ukrajini Papa je rekao da se možemo moliti za Ukrajinu i reći ‘Bože, požuri'.

Rusija je u utorak lansirala 110 projektila i 10 dronova iranske proizvodnje na Ukrajinu, objavio je glavni štab ukrajinske vojske.

Papa Franjo je prošlog mjeseca direktno zamolio ruskog predsjednika Vladimira Putina da zaustavi „spiralu nasilja i smrti“ u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније