Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Rojters ]

25. 11. 2022. 22:45 >> 22:43

IRAK I S.ARABIJA

Podržali smanjenje proizvodnje od dva miliona barela dnevno

Ministri energetike Saudijske Arabije i Iraka sastali su se i naglasili važnost pridržavanja smanjenja proizvodnje OPEK+ koja traje do kraja 2023. godine, saopštilo je saudijsko ministarstvo energetike. 

Irački ministar energetike Hajan Abdel-Gani sastao se sa saudijskim ministrom energetike princom Abdulazizom bin Salmanom tokom posjete kraljevstvu koja je počela u srijedu.

Dvije strane su takođe istakle „sposobnost da se preduzmu dalje mjere, ako je potrebno, za postizanje ravnoteže i stabilnosti na tržištu“, navodi se u saopštenju.

OPEK+, alijansa koja okuplja članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njihove saveznike, uključujući Rusiju, imaće novi sastanak 4. decembra u Beču.

Na poslednjem sastanku 5. oktobra dogovoreno je smanjenje proizvodnje od dva miliona barela dnevno.

Princ Abdulaziz je ranije ove nedjelje rekao da grupa ostaje spremna da preduzme dalje mjere ako je potrebno da uravnoteži ponudu i potražnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније