Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

09. 12. 2022. 23:31   >>  23:19

NAKON SKANDALA SA PRISLUŠKIVANjEM

Grčki parlament usvojio zakon o reformi obavještajne službe

Grčki parlament usvojio je zakon o reformi obavještajne službe i zabrani prodaje špijunskog softvera, čime vlada pokušava da ublaži uticaj skandala sa prisluškivanjem telefona.

Istraga tog slučaja još je u toku, prenosi Rojters.

Slučaj je uzdrmao konzervativnu vladu, koju očekuju izbori naredne godine.

Navodi se da je sve počelo u avgustu kada je Nikos Andrulakis, lider socijalističke partije PASOK, treće po veličini u Grčkoj, rekao da je EIP prisluškivao njegove razgovore prošle godine.

On je nekoliko dana ranije podnio tužbu tužilaštvu zbog pokušaja prisluškivanja njegovog mobilnog telefona.

Predlog zakona kriminalizuje prodaju ili posjedovanje špijunskog softvera i čini njegovu privatnu upotrebu krivičnim djelom, kažnjivim do deset godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније