Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Mina ]

26. 12. 2022. 17:41 >> 17:39

HAKERI ČEKAJU KUPCE

Podaci čak 400 miliona korisnika Tvitera navodno se prodaju na crnom tržištu

Podaci o 400 miliona korisnika Tvitera koji sadrže privatne e-mailove i povezane telefonske brojeve navodno su stavljeni na prodaju na crnom tržištu.

Obavještajna kompanija za kibernetički kriminal "Hudson Rock" navela je "vjerodostojnu prijetnju" putem Tvitera u kojoj neko navodno prodaje privatnu bazu podataka koja sadrži podatke za kontakt 400 miliona Tviter korisničkih računa.

"Privatna baza podataka sadrži poražavajuće količine informacija uključujući e-mailove i telefonske brojeve korisnika visokog profila kao što su AOC, Kevin O'Leary, Vitalik Buterin i drugi", rekao je "Hudson Rock".

On je dodao da nosilac prijetnje tvrdi da su podaci dobiveni početkom ove godine zbog ranjivosti na Tviteru, kao i pokušaja iznuđivanja Elona Maska da kupi podatke ili se suoči s tužbama prema GDPR-u.

"Hudson Rock" je rekao da se, iako nije bio u mogućnosti da provjeri hakerove tvrdnje s obzirom na broj računa, nezavisna provjera samih podataka čini legitimnom.

Web3 sigurnosna kompanija "DeFiYield" takođe je pogledala hiljadu računa koje je haker dao kao uzorak i potvrdila da su podaci "pravi". Takođe je došao do hakera putem Telegrama i primijetio da tamo aktivno čekaju kupca.

Ako se utvrdi da je istinita, povreda bi mogla biti značajan razlog za zabrinutost za korisnike "Crypto Tvitera", posebno one koji rade pod pseudonimom.

Međutim, neki korisnici su istakli da je teško povjerovati u kršenje tako velikih razmjera, s obzirom na to da trenutni broj aktivnih mjesečnih korisnika navodno iznosi oko 450 miliona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније