Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

О.З.  [ Anadolija ]

13. 01. 2023. 12:48   >>  12:44

SMATRA DA JE NAPRAVLjENA GREŠKA

Orban: EU bi trebalo da ukine sankcije Rusiji

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u petak da su sankcije Evropske unije (EU) Rusiji zbog rata u Ukrajini greška i da ih treba ukinuti.

Za mađarski državni radio Orban je rekao da će se, ako se ukinu sankcije Rusiji, cijene energenata i inflacija prepoloviti.

Prema Orbanovim riječima, EU mora donijeti političku odluku.

"Sigurno je da je Amerika dobila rat, a Evropa izgubila. Postoji debata o tome da li je Rusija pobijedila ili izgubila. Ako govorimo o novcu, ne možemo reći da je Rusija izgubila previše", naveo je on.

Orban je rekao da Mađarska nema moć da sama ukine sankcije, ali da bi velike države poput Njemačke ili Francuske to mogle.

Mađarska je više puta pozivala Brisel da procijeni uticaj sankcija EU-a na pojedine zemlje članice tokom energetske krize.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније