Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

02. 02. 2023. 17:35   >>  17:30

RADEV POTPISAO DEKRET

U Bugarskoj 2. aprila prijevremeni izbori

Bugarski predsjednik Rumen Radev potpisao je dekret o raspuštanju parlamenta i zakazivanju prijevremenih izbora za 2. april.

To će biti peti izbori u Bugraskoj u posljednje dvije godine.

Do te odluke je došlo pošto izbori u oktobru nijesu doveli do formiranja vlade, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Radev je ponovo imenovao Galaba Doneva za privremenog premijera.

Sastav privremene vlade ostao je skoro nepromijenjen, osim ministra kulture u odlasku Velislava Minekova, kojeg je zamijenio dirigent Najden Todorov.

Radev je već najavio prijevremene izbore nakon što je Bugarska socijalistička stranka 24. januara saopštila da nije uspjela da formira vladu i da je vratila neispunjeni mandat predsjedniku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније