Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

19. 02. 2023. 16:28   >>  16:24 2

BORELj

Imamo predlog na stolu, nadam se da će Vučić i Kurti da ga prihvate

Visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbjednost Evropske unije Žozep Borelj izjavio je danas da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti pozvani u Brisel 27. februara i da se nada da će prihvatiti predlog koji im je ponuđen.

"Pozvao sam ih da dođu i vode cjelodnevne razgovore jer imamo predlog na stolu i nadam se da će biti u stanju da prihvate taj predlog kao put da normalizuju svoje odnose", izjavio je Borelj za "Dojče vele".

Na pitanje koliko je uvođenje sankcija Rusiji važno za srpski put ka Evropskoj uniji, visoki predstavnik je odgovorio da EU traži usaglašenje od svih članova međunarodne zajednice, posebno od kandidata.

"Posebno od kandidata za članstvo u EU tražimo da se usklade sa našom spoljnom politikom", rekao je Borelj.

"Svakako da se Srbija ne usklađuje sa našom spoljnom politikom onoliko koliko bismo htjeli. To je dio razgovora i angažovanja prema Srbiji", dodao je Borelj.

Vučić je potvrdio da je pozvan u Brisel i dodao da nema namjeru da tamo ide "turistički" već da ga zanima Zajednica srpskih opština.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније