Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М. [ Klix.ba ]

21. 02. 2023. 17:56 >> 18:01

U VARŠAVI

Bajden: NATO je trenutno jači nego ikada

Predsjednik Džo Bajden započeo je danas svoj bilateralni sastanak s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom s ciljem reafirmacije snage saveza SAD-a s evropskim zemljama.

Bajden je opisao NATO kao "možda najvažniji savez u istoriji" i rekao da je "jači nego što je ikada bio" uprkos nadi ruskog predsjednika Vladimira Putina da će se raspasti zbog rata u Ukrajini.

"Tvrdim da je NATO jači nego što je ikada bio", rekao je Bajden na samom početku sastanka u Varšavi i dodao:

"Moramo održati našu sposobnost da djelujemo bilo gdje drugdje u svijetu - a naše odgovornosti sežu i izvan Evrope - zbog toga, moramo imati sigurnost u Evropi", kazao je Bajden.

Bajden je naglasio stalnu podršku SAD-a Ukrajini i zahvalio Poljskoj što je primila milione Ukrajinaca u zemlju.

"Kao što sam rekao predsjedniku Zelenskom kada smo juče razgovarali u Kijevu, mogu s ponosom reći da naša podrška Ukrajini ostaje nepokolebljiva", Bajdenova je poruka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније