Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ Mina ]

10. 03. 2023. 07:54 >> 07:54

EBRD

Uložiće u Tursku 1,5 milijardi eura

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će u naredne dvije godine uložiti do 1,5 milijardi EUR u jugoistočni dio Turske koji je u februaru pogodio razorni zemljotres.

Odgovor banke uključuje kreditne linije, ulaganja u infrastrukturu i fokus na mala i srednja preduzeća, prenosi SEEbiz.

Banka će odgovoriti s 600 miliona EUR u kreditnim linijama lokalnim bankama za firme i pojedince direktno pogođene potresima, kao i novim zajmovima firmama koje učestvuju u naporima obnove u tom području, jačajući ulogu privatnog sektora, rekli su u saopštenju.

"Odgovor EBRD-a usmjeren je na oporavak, rekonstrukciju i reintegraciju privrede regije kako bi se očuvali ljudski kapital, sredstva za život i radna mjesta u pogođenim gradovima", objavila je banka sa sjedištem u Londonu.

Iz Ujedinjenih nacija je saopšteno da su razorni zemljotres i naknadni potresi 6. februara prouzrokovali više od 100 milijardi USD štete samo u Turskoj.

U međuvremenu, Svjetska banka je prošle sedmice procijenila da je zemljotres u Turskoj prouzrokovao više od 34 milijarde USD štete te da će sanacija taj iznos udvostručiti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније