Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

19. 03. 2023. 14:15 >> 14:18

UKRAJINA OSUĐUJE POSJETU

Kremlj navodi da je Putin u Marijupolju bio spontano

Predsjednik Rusije Vladimir Putin odlučio je u posljednjem trenutku da ode u Marijupolj, ukrajinski grad razoren bombardovanjem, saopštio je danas Kremlj, dok su ukrajinske vlasti osudile posjetu ruskog lidera koga su nazvale "međunarodnim kriminalcem".

"Sve je to bilo veoma spontano", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da ni obilazak grada nije bio planiran, kao ni posjeta lokalnom muzičkom pozorištu ni susret sa žiteljima ovog lučkog grada.

Vlasti Marijupolja osudile su posjetu ruskog predsjednika za koga su navele da je "međunarodni kriminalac".

"Međunarodni zločinac Putin posjetio je u noći okupirani grad Marijupolj, vjerovatno da ne bi po danu video grad ubijen njegovim 'oslobođenjem'", saopštile su gradske vlasti na Telegramu.

Ovo je prvo putovanje ruskog predsjednika u ukrajinski grad koji je mjesecima bio pod opsadom i koji su ruske snage zauzele u maju 2022.

Kako je ranije jutros saopšteno iz Kremlja, Putin je helikopterom doletio u Marijupolj i obišao je grad automobilom, koji je sam vozio.

Putin je razgovarao sa žiteljima Marijupolja i predočen mu je izvještaj o radovima na rekonstrukciji ovog uništenog lučkog grada na Azovskom moru.

Putin je juče bio u iznenadnoj poseti Krimu povodom 9. godišnjice aneksije tog poluostrva, koje je Rusija pripojila 2014.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније