Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

19. 03. 2023. 15:35 >> 15:36

ZBOG SPORA OKO PENZIJA

Demonstranti demolirali kancelariju francuskog političara

Francuski demonstranti demolirali su kancelariju predsjednika Republikanske stranke u Nici koja je saopštila da neće glasati za nepovjerenje vladi koja želi da sprovede penzionu reformu predsjednika Emanuela Makrona.

Predsjednik Republikanske stranke Erik Sioti objavio je na Tviteru fotografiju na kojoj se vide kamenom razbijeni prozori njegove kancelarije.

Vandali su na kamenu kojim su razbili prozor napisali "predlog ili kamen", u vezi sa predlogom da se izglasa nepovjerenje vladi zbog penzione reforme koja će biti izglasana u ponedjeljak u Narodnoj skupštini u Parizu.

Makron je prošle nedjelje naredio premijerki Elizabet Born da se pozove na posebno ustavno ovlašćenje da zaobiđe glasanje u donjem domu parlamenta.

Kao odgovor, poslanici sa oba kraja političkog spektra podnijeli su u petak predloge za izglasavanje nepovjerenja njenom kabinetu.

Sioti je najavio da njegova stranka neće glasati ni za jedan od dva predloga nepovjerenja, što znači da neće biti dovoljno glasova da se zakon zaustavi.

Reagujući na vandale, Sioti je napisao na Tviteru "Nikada neću popustiti pred 'novim učenicima terora'".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније