Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

бета [ R.B. ]

26. 03. 2023. 22:48   >>  22:48

ČEKA SE ODLUKA VLADE

Šel: Holandija zatvara najveće gasno polje u Evropi

Očekuje se da holandska vlada ove godine, uprkos neizvjesnostima izazvanim ratom u Ukrajini za snabdijevanje gorivom, zatvori najveće gasno polje u Evropi, kod grada Groningena, na sjeveru te zemlje, izjavila je danas odlazeća direktorka kompanije "Shell Holandija".

To ležište se eksploatiše od 1963. godine, ali više od 20 godina tamošnjih 200.000 stanovnika je izloženo sve jačim zemljotresima zbog "vakuumskih džepova" nastalih ispumpavanjem prirodnog gasa, te se to ležište zato već koristi veoma malo.

"To nalazište mora biti zatvoreno. To može i mora!", rekla je Marjan van Loon na televizijskom kanalu VNL i doodala da stručnjaci smatraju da se to može obaviti već ove godine".

Holandija je planirala da zauvijek zatvori tu slavinu 2022. godine, ali je odložila zbog geopolitičke situacije poslije ruske invazije Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније