Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

27. 03. 2023. 12:57 >> 12:58

NARUŠAVANjE PRIVATNOSTI

Princ Hari nenajavljeno u Londonu na ročištu protiv tabloida

Britanski princ Hari pojavio se danas u sudu u Londonu gdje advokat koji predstavlja grupu britanskih tabloida namjerava da traži odbacivanje tužbe princa i drugih poznatih ličnosti zbog snimanja telefona i narušavanja njihove privatnosti.

Ovo ročište je u okviru jedne od nekoliko tužbi koje je princ Hari, vojvoda od Saseksa, podigao protiv medija. Očekuje se da će ročište trajati četiri dana, a prisustvo princa Harija u Visokom sudu u Londonu je znak koliki značaj on pridaje slučaju.

Medijska grupa "Associated Newspapers", izdavač listova kao što je Dejli Mejl, traži od suda da odbaci tužbe više istaknutih pojedinaca koji traže odštetu zbog medijske zlopuotrebe i ilegalnog nabavljanja njihovih privatnih informacija.

Među ostalima koji su tužili medije su pjevač Elton Džon, njegov suprug Dejvid Ferniš i glumice Liz Harli i Sejdi Frost.

Kada je objavljena tužba u oktobru prošle godine medijska grupa je odbacila kao "groteskno blaćenje".

Četvorodnevno preliminarno ročište u Visokom sudu u Londonu koje počinje danas će razmatrati pravne argumente i sudije će odlučiti da li će postupak moći da ide dalje.

Nenajavljeni dolazak princa Harija događa se samo malo više od mjesec dana od krunisanja kralja Čarlsa Trećeg, njegovog oca, 6. maja. Princ Hari i njegova supruga Megan žive u SAD od kada su objavili da odstupaju od zvaničnih dužnosti za monariju 2020. godine. Princ i njegova supruga pozvani su na krunisanje ali još se ne zna da li su prihvatili poziv.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније