Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

27. 03. 2023. 14:33 >> 14:33

STIGLI IZ BANGLADEŠA

Više od 180 Rohindža izbjeglica došlo u Indoneziju

Više od 180 Rohindža izbjeglica pojavilo se jutros na obalama Indonezije, saopštili su tamošnji zvaničnici. Grupa od 184 izbjeglice došla je do obale indonežanske provincije Aceh ribarskim čamcem.

"Prema informacijama koje smo dobili, došli su čamcem, rečeno im je da su stigli na odredište i ostavljeni su na plaži", rekao je šef policije Aceha Endi Rahmansija.

Dodao je da se prikupljaju dodatne informacije i da je pružena medicinska pomoć nekim izbjeglicama.

Ali Husein, jedan od izbjeglica, rekao je da ih je čamac dovezao iz Bangladeša, da je zatim pobjegao i ostavio ih u mraku nakon što su se iskrcali na plažu.

"Kada smo se okupili, ponuđena nam je cijena za čamac i dogovorili smo se da odemo na neko udaljeno mjesto, bilo da je to Indonezija ili Malezija", rekao je Husein.

Više od 700.000 muslimana Rohindža pobeglo je iz Mjanmara, gdje većinom žive budisti, u izbjegličke kampove u Bangladešu nakon represije tamošnjih vlasti 2017. godine.

Bezbjednosne snage Mjanmara optužene su za masovna silovanja, ubistva i paljenje hiljada kuća Rohindža.

Većina izbjeglica koje napuste kampove morem pokušavaju da stignu do Malezije, gdje većinski žive muslimani, a mnogi dolaze do Indonezije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније