Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

31. 03. 2023. 19:18   >>  19:20 1

4. APRILA

Zakazano prvo ročište na suđenju Trampu, advokat najavio "agresivnu odbranu"

Prvo ročište u predmetu koji je država pokrenula protiv američkog predsjednika Donalda Trampa zakazano je u sudu u Njujorku za 4. april u 14:15 časova po lokalnom vremenu.

Njegov advokat Džoe Tokopina rekao je za ABC njuz da Trampu neće biti stavljene lisice kada bude dolazio u sud, prenosi BBC.

Ući ćemo tamo, Tramp će se izjasniti da nije kriv i počećemo razgovarati o podnošenju zahtjeva u vezi sa pravnom održivosti ovog slučaja, i to ćemo uraditi odmah i vrlo agresivno, kazao je Tokopina.

Tramp je prvi aktuelni ili bivši predsjednik SAD protiv koga se vodi krivični postupak, a tužilaštvo ga tereti zbog nezakonitog plaćanja 130.000 dolara porno glumici Stormi Danijels, kako uoči izbora 2016. godine ne bi govorila o odnosu s njim.

Ta vrsta tajnih isplata novca po američkom zakonu nije nezakonita, ali tužioci pokušavaju da dokažu da je Tramp falsifikovao poslovnu evidenciju da bi izvršio tu uplatu, što je u državi Njujork nedozvoljeno.

Tužioci takođe procjenjuju da li je Tramp prekršio zakone o finansiranju kampanje, pošto su isplate izvršene neposredno prije predsjedničkih izbora, što bi bilo mnogo ozbiljnije krivično djelo za koje može da se izrekne višegodišnja zatvorska kazna.

Kazna za pogrešno vođenje poslovne evidencije može biti zatvorska kazna kraća od godinu dana, društveno koristan rad, novčana ili uslovna kazna.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније