Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

01. 05. 2023. 19:08 >> 19:08

EKSPLOZIJA BOMBE

Državni tužilac Bugarske izbjegao pokušaj ubistva

Bugarski državni tužilac nepovrijeđen je danas poslije eksplozije bombe pored puta i kolone automobila u kojoj se nalazio sa porodicom, saopštile su bugarske vlasti koje su događaj označile kao "pokušaj ubistva".

Ivan Gečev je "bio meta pokušaja atentata, to nije bilo samo zastrašivanje", rekao je novinarima njegov zamjenik Borislav Sarafov.

Vlasti su saopštile da je konvoj državnog tužioca išao za Sofiju kada je, oko 11.30 po lokalnom vremenu, bomba eksplodirala pored kolovoza.

"Bomba nije bila samo napunjena TNT-om (oko tri kilograma), već je imala i gelere. To je bio napad koji su pripremili profesionalci i očigledno je veoma dobro izveden", rekao je Sarafov.

Prema njegovim riječima, Gečev i njegova porodica su nepovrijeđeni.

Tužilaštvo je otvorilo istragu.

Kontroverzna ličnost već godinama, Gečev, čiji mandat traje do 2026. godine, kritikovan je da štiti neke ličnosti na vlasti i da opstruira otkrivanje afera o korupciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније