Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

08. 05. 2023. 22:16   >>  22:16

ORGAN ZA PRAVOSUĐE SAOPŠTIO

Iran: Dva muškarca pogubljena zbog skrnavljenja Kurana

Dvojica muškaraca pogubljena su vješanjem u Iranu jer su spalili kopiju Kurana i vrijeđali proroka Muhameda, saopštio je danas iranski organ za pravosuđe.

Sadrola Fazeli Zar i Jusef Merdad, osuđeni su za "vrijeđanje proroka Muhameda i druga bogohuljenja, uključujući spaljivanje Kurana", navodi se u saopštenju i dodaje da su obojica jutros pogubljena vješanjem.

U martu 2021, jedan od optuženih je priznao da je na Telegramu otvorio nalog da "diskredituje islam" objavljujući uvrede, navodi se u saopštenju i dodaje da je drugi optuženi formirao grupu na internetu "za propagiranje ateizma".

Iran je druga zemlja sa najvećim brojem pogubljenja posle Kine, prema podacima nekoliko nevladinih organizacija. Prošle godine je u Iranu pogubljeno više od 580 ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније