Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

22. 05. 2023. 19:14 >> 19:19

U PADU

U Njemačkoj pojeftinjuju gas i struja

Cijene gasa i struje za potrošače u Njemačkoj su u padu, objavio je internet portal za poređenje cijena Verivox.

"Vrijeme rekordnih cijena je iza nas”, navedeno je u saopštenju Verivoxa, prenosi SEEbiz.

Kompanija je objasnila da su distributeri počeli da smanjene cijene energenata na svjetskim berzama prenose i na krajnje potrošače.

Verivox dodaje i da su cijene i dalje na visokom nivou.

Prosječna cijene kilovata električne energije sredinom maja je iznosila 45,78 centa, a gasa 15,57 centi.

Te cijene su međutim još iznad gornjih granica od 40 centi za struju, 12 za gas, iznad kojih najveći dio troškova korisnika preuzima država, što je odlučeno još prošle godine u sklopu paketa mjera kojima je njemačka Vlada odlučila da ublaži finansijske posljedice inflacije i dramatičnog rasta cijena energenata u sjenci ruskog napada na Ukrajinu.

U aprilu je stopa inflacije iznosila 7,2 odsto, što je osjetno niže nego u novembru, kada je prešla granicu od deset odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније