Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

29. 05. 2023. 22:59   >>  22:58

PRAVIO ŽURKU U REZIDENCIJI

Japanski premijer otpustio sina sa mjesta sekretara zbog neprikladnog ponašanja

Japanski premijer Fumio Kišida izjavio je danas da je otpustio sina sa mjesta sekretara zbog "neprikladnog ponašanja" u službenoj rezidenciji.

Ta odluka je uslijedila pošto je jedan časopis prenio da je Šotaro Kišida prošle godine pozvao prijatelje na žurku u premijerovu zvaničnu rezidenciju.

Taj časopis je objavio i fotografije na kojima neki gosti oponašaju konferenciju za novinare, dok jedan od njih leži na stepeništu prekriven crvenim tepihom.

"Njegovo prošlogodišnje ponašanje u javnom prostoru bilo je neprimjereno za političkog sekretara i odlučili smo da ga smijenimo", rekao je Kišida novinarima i dodao da će ostavka stupiti na snagu 1. juna.

Fumio Kišida je ukorio svog 32-godišnjeg sina, ali su kritike opozicije pojačane, a neki su pozvali i na njegovu ostavku.

Premijer se već našao na udaru kritika zbog stava svog sina, koji je službenim automobilima na putovanjima po Evropi kupovao suvenire za ministre.

Kišida je izgubio četiri ministra za tri mjeseca zbog navoda o finansijskim nepravilnostima ili vezama sa kontroverznom sektom Mun, poznatom i kao Crkva ujedinjenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније