Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

30. 05. 2023. 16:44 >> 16:43
2

ODGOVOR NA NEMIRE

NATO raspoređuje dodatne snage na Kosovu

Komanda združenih snaga NATO u Napulju saopštila je danas da je počelo raspoređivanje dodatnih snaga na Kosovu kao podrška snagama Kfora.

"Kao odgovor na nedavne nemire i ranjavanje 30 pripadnika snaga NATO-a za Kosovo, NATO je naredio raspoređivanje Operativne rezerve snaga (ORF) za Zapadni Balkan, koje su sedam dana bile u stanju pripravnosti", navodi se u saopštenju objavljenom na Tviteru.

Saopštenje navodi da je raspoređivanje dodatnih snaga NATO-a na Kosovu "racionalna mjera da se obezbijedi da KFOR bude sposoban da održi bezbjednost u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN-a.

Komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju Stjurat Munš (Stuart Munsch) pohvalio je Kfor jer je bio "uzdržan i profesionalno intervenisao da bi zaustavio nemire i spasao živote".

"Nasilje mora da prestane i sve strane moraju prestati da preduzimaju radnje koje urušavaju mir svih zajednica na Kosovu", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније