Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS ]

01. 06. 2023. 22:43   >>  22:44

ZAMBIJA

Osmoro hrvatskih državljana oslobođeni, nije dokazana trgovina ljudima

Viši sud u zambijskom gradu Ndoli oslobodio je osmoro hrvatskih državljana jer optužba nije dokazala trgovinu ljudima i falsifikovanje dokumenata o usvajanju, saopštila je hrvatska vlada, navodeći da je njihovu usvojenu djecu sad potrebno što prije i što lakše integrisati u hrvatsko društvo.

Sudija je u svojoj odluci navela da nije dokazano da su državljani Hrvatske počinili krivično djelo trgovine djecom, a nije dokazano ni da su dokumenti o usvajanju lažni, saopštila je hrvatska vlada, prenijela je Hina.

Banski dvori ističu da je od trenutka njihovog pritvaranja pa do završetka sudskog postupka, hrvatska država štitila prava i interese svojih državljana, uključujući prava četvoro djece, koja su prošla postupak usvajanja i stekla hrvatsko državljanstvo.

"To smo činili pružajući im potrebnu konzularnu pomoć i štiteći njihovo pravo na pošteno i nepristrano suđenje i humano postupanje", navela je hrvatska vlada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније