Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Politika.rs ]

21. 08. 2023. 16:17 >> 16:17
3

ITALIJA DRUGA PO BROJU REZERVACIJA

Grčka najpoznatija destinacija za odmor

Italijansko Ministarstvo turizma saopštilo je da je Italija ove sezone druga destinacija po broju rezervacija smještaja preko onlajn platformi. Ova zemlja je ispred Frnacuske i Španije što ranijih godina nije bio slučaj. Prema saopštenju za javnost, rezervacije avio-kompanija su porasle za 14 odsto u prvoj polovini avgusta u poređenju sa istim periodom prethodne godine, prenose italijanski mediji.

Kako kažu, najpopularnije destinacije u Italiji su ovog ljeta bila primorska mjesta koja čine 43 odsto rezervacija, a nude i 31 odsto ekonomičniju alternativu u poređenju sa prosjekom zemalja konkurenata kao što su Grčka, Španija i Francuska.

Među stotinama plaža sa plavom zastavom, Pulja je na prvom mjestu kao najtraženija u pretraživačima, dok je interesovanje za Liguriju takođe značajno jer su pretrage porasle za 100 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Isti trend je primijećen i za neke gradove u Pulji i na Sardiniji. Nače, ako se posmatra broj gostiju, Amerikanci su i dalje najbrojniji i generišu, kako se navodi, najveću potrošnju u Italiji.

Inače, ova godina tranzicije u turizmu, kako se očekuje, daće korisne informacije o tome u kom pravcu će se ubuduće kretati ovaj dio privrede. Grčka je i ovog ljeta bila najpoznatija destinacija za odmor , a Francuska top mjesto za one koji žele da u paru provedu negdje kratak odmor.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније