Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.В. [ Gardijan/Njujork Tajms ]

10. 10. 2023. 15:52 >> 15:59
1

VAZDUŠNI UDAR

(Video) Pogledajte izraelski napad na kule u Gazi

Izraelski vazdušni napadi na opkoljeni pojas Gaze sravnili su toranj u srcu grada Gaze, dok su velike borbe između palestinskih boraca i izraelske vojske odnijele živote stotina ljudi.

Londonski "Gardijan" objavio je snimak napada.

Napad na Palestinsku kulu uslijedio je nekoliko sati nakon što je Hamas, grupa koja kontroliše opkoljeni pojas Gaze, pokrenuo višesmjerni napad ispaljivanjem hiljada raketa i slanjem boraca unutar Izraela.

Izraelski vazdušni napadi pogodili su Gazu u ponedjeljak, a posebno su na udaru bili prometna pijaca punu kupaca i džamije, piše "Njujork Tajms". 

Pet izraelskih vazdušnih udara uništilo je pijacu u izbjegličkom kampu Džabalija, pretvorivši je u ruševine a ubijeno je na desetine ljudi, saopštile su vlasti. Drugi udari su pogodili četiri džamije u izbjegličkom kampu Šati i ubijeni su ljudi koji su se klanjali unutra, rekli su oni. Svjedoci su rekli da su dječaci igrali fudbal ispred jedne od džamija kada je pogođena.

Udari su uslijedili kao dio izraelskog odgovora na napad u subotu, kada je stotine palestinskih naoružanih napadača prešlo izraelsku granicu, ubijajući civile i vojnike i ispalivši hiljade raketa prema centru zemlje. Vjeruje se da palestinski borci drže 150 talaca, kako civila tako i vojnika. Prema izraelskim zvaničnicima, poginulo je oko 900 Izraelaca, a više od 2.600 je povrijeđeno.

Izrael kaže da su njegovi udari usmjereni na centre operacija Hamasa, naoružane palestinske grupe koja kontroliše Gazu. Oni su, prema "Njujork Tajmsu", potvrdili da su gađali džamije, ističući da su gađali Hamasovu infrastrukturu i borce unutar tih zgrada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније