Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RSE ]

11. 11. 2023. 16:17 >> 16:17
1

SAMIT U RIJADU

Optužili Izrael za zločine nad Palestincima

Lider Saudijske Arabije Mohamed bin Salman optužio je Izrael da vrši zločine nad Palestincima, prenijela je AFP.

"Sigurni smo da je jedini način da se garantuje bezbjednost, mir i stabilnost u regionu okončanje okupacije, opsade i nasilja", rekao je bin Salman u svom obraćanju na vanrednom Islamsko-arapskom samitu koji se održava u Rijadu.

Arapska liga i Organizacija islamske saradnje (OIC), koja okuplja 57 članica među kojima i Iran, trebalo je da se sastanu odvojeno.

Mađutim, AFP navodi, pozivajući se na diplomate iz arapskih zemalja, kako je odluka da se sastanci spoje u Islamsko-arapski samit donijeta je nakon što delegacije Arapske lige nijesu uspjele da postignu dogovor na samitu održanom 21. oktobra u Kairu.

Predsjednik Egipta Abdel Fatah Al Sisi pozvao je na hitan prekid vatre u Gazi "bez restrikcija i uslovanjanja". 

"Politika kolektivnog kažnjavanja naroda Gaze je neprihvatljiva i ne može se opravdati samoodbranom ili bilo kojim drugim tvrdnjama. Mora se odmah zaustaviti", izjavio je Al Sisi tokom svog obraćanja na vanrednom Islamsko-arapskom samitu 11. novembra u Rijadu.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan tokom svog obraćanja rekao je da bi trebalo organizovati međunarodnu mirovnu konferenciju kako bi se našlo trajno rješenje za izraelsko-palestinski sukob.

"Ono što nam je potrebno u Gazi nijesu pauze od po nekoliko sati, već trajni prekid vatre", rekao je Erdogan. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније