Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

12. 12. 2023. 19:15 >> 19:15
30
Čitaj mi:

VIŠE HILJADA LJUDI

Predizborni skup liste 'Srbija protiv nasilja' u Beogradu

Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" poručili su večeras sa završnog predizbornog skupa pred više hiljada ljudi na Trgu republike u Beogradu da je "promjena počela - promjena na bolje".

Okupljeni, koji nose veliki broj srpskih zastava, popunili su Trg republike, kao i okolne ulice u kojima je zaustavljen saobraćaj.

Kandidat za poslanika te koalicije Srđan Milivojević ocijenio je da za pobjedu 17. decembra nije potrebna komanda Stepe Stepanovića ili živojina Mišića, već "komanda savjesti i olovka u rukama".

"Za ovu pobjedu treba samo olovka", rekao je Milivojević i dodao "keca precrtavamo, sedam zaokružujemo".

Naveo je da 17. decembra neće biti borba za vlast, već borba za slobodu.

"Ova zemlja zaslužuje slobodu, ne damo ovu zemlju, ona nama pripada", rekao je Milivojević i dodao "ili Srbija ili mafija".

Kandidat za gradonačelnika Beograda liste "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović pozvao je građane da izađu na izbore 17. decembra, iako će biti hlado, i zaokruže promjene.

"Mi ne biramo stranke u nedelju. Biramo u kakvom ćemu društvu živjeti, u kakvom ćemo gradu živjeti. Ne želimo da živimo u društvu i gradu u kome vlada nasilje", rekao je Obradović.

U nedjelju, prema njegovim riječima, SNS odlazi sa vlasti nakon 10 godina, nakon decenije "rasparčavanja i rasprodaje Beograda".

Obradović je cijenio da aktuelni gradonačelnik Aleksandar Šapić mora da ode i da mu "neće pomoći ni koalicija sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljem".

Nosilac liste za beogradske izbore Dobrica Veselinović naveo je da mu je mladost bila obiljeežena protestima, a da su ga oblikovali protesti protiv nepravde, protiv zagađenja i protesti za promjene.

Prema njegovim riječima, oni koji vladaju društvom već 30 godina su upropastili generacije i otjerali ih iz zemlje.

"Da, mislim na Dačića, mislim na Šešelja, i da, mislim na Aleksandra Vučića. Znam da nas je sa druge strane više. Možda smo bili povučeni i tihi, ali pogledajte oko sebe", rekao je Veselinović, nakon čega su građani započeli skandiranje "Vučiću odlazi".

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније