Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.A. [ euronews.rs ]

24. 12. 2023. 19:05 >> 19:05
Čitaj mi:

VLASTI UPOZORILE

Australija na udaru toplotnog talasa, visok rizik od požara

Veliki djelovi Australije našli su se na početku ljeta na udaru toplotnog talasa, a vlasti su upozorile na visok rizik od požara u mnogim djelovima zapadne Australije.

 

Nadležni su izdali upozorenje na toplotni talas za državu Zapadna Australija, susjedne sjeverne teritorije i državu Kvinslend na istoku zemlje, najavljujući temperature u nekim regionima i do 45 stepeni Celzijusa, prenosi Rojters.

U Pertu, glavnom gradu najveće australijske države Zapadne Australije, prognozirana je maksimalna temperatura od 35 stepeni Celzijusa, pet stepeni više od prosjeka za mjesec decembar, a potvrđeno je i da je aktivno čak 20 požara.

Istok Australije se ovog mjeseca našao na udaru El Ninja, klimatske pojave koju odlukuje neobično topla voda u Tihom okeanu koja izaziva toplotne talase, ciklone, suše i šumske požare.

Veći dio istočne obale Australije pogodile su bujice izazvane obilnim padavinama, a meteo-služba je za danas izdala upozorenja na poplave i olujno vrijeme sa grmljavinama u djelovima Novog Južnog Velsa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније