Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

08. 01. 2024. 15:33 >> 15:33
Čitaj mi:

NJETANJAHU PORUČIO

"Izrael spreman da ide u rat protiv Hezbolaha, ali neće"

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je danas rezervistima IDF (Izraelskih odbrambenih snaga) da Izrael preferira da obnovi bezbjednost na sjeveru zemlje na granici sa Libanom, a da ne ulazi u rat sa libanskim ekstremističkim Hezbolahom, ali je dodao rekao da je njegova zemlja spremna da to učini.

"Hezbolah nas je jako pogrešno shvatio 2006.i čak i sada nas jako pogrešno shvata", rekao je Netanjahu u gradu Kirjat Šmona na sjeveru Izraela, aludirajući na jednomjesečni rat protiv Hezbolaha te godine.

Lider Izraela je rekao da vidi "ogromnu moć, jedinstvo ljudi, odlučnost da se uradi sve što je neophodno da se obnovi bezbjednost na sjeveru" i dodao da je to njegova politika.

Netanjahu se obratio vojnicima nekoliko sati pošto je protivtenkovska raketa pogodila Kirjat Šmonu.

"Naravno mi preferiramo da se to postigne bez široke kampanje, ali to nas neće zaustaviti. Dali smo im primer šta se događa njihovim prijateljima na jugu, to je ono što će se desiti na sjeveru. Učinićemo sve da obnovimo bezbjednsot", rekao je Netanjahu misleći na rat u Gazi protiv palestinskog Hamasa, saveznika Hezbolaha.

U izraelskom napadu iz vazduha je na jugu Libana danas ubijen visoki komandant ekstremističke organizacije Hezbolah, saopštili su libanski bezbjednosni zvaničnici.

Sukobi ekstremista Hezbolaha koje podržava Iran i izraelske vojske intenzivirani su duž libansko-izraelske granice.

Izraelska vojska još nije komentarisala današnji napad. Rečeno je da su borbeni avioni gađali infrastrukturu Hezbolaha u južnom Libanu, prenio je AP.

Libanski bezbjednosni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je Izrael ubio komandanta Hezbolahove elitne jedinice Radvan, ali nije odmah naveo njegovo ime. Naknadno je saopšteno da je ubijen Visam al-Tavil, zamjenik vođe te jedinice i ocenjeno da je to " bolan udar", te da će se situacija "rasplamsati".

Izrael je u južnom selu Khirbet Selm gađao terensko vozilo kojim je upravljao komandant, rekao je zvaničnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније