Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Glas Amerike [ M.V. ]

17. 01. 2024. 16:28 >> 16:28

TRAMP FAVORIT

Republikanska trka se seli u Nju Hempšir

Republikanski kandidati koji pokušavaju da spriječe Donalda Trampa da ponovo bude kandidat njihove partije na izborima za Bijelu kuću preselili su se u Nju Hempšir u utorak, nedjelju dana uoči primarnih izbora u toj državi. Biće to drugo stranačko takmičenje nakon što je bivši predsjednik SAD ostvario rekordnu pobedu u Ajovi.

Tramp je osvojio više od polovine glasova u Ajovi i načinio veliki korak ka osvajanju republikanske nominacije, poslije čega slijede, kako sada izgleda, veoma tijesni i napeti izbori na kojima će se takmičiti sa demokratom Džozefom Bajdenom.

Dvojica rivala imaju dramatično različite politike u nizu pitanja, od odnosa sa NATO saveznicima u inostranstvu, preko ekonomske i poreske politike, do prava na abortus i imigracije u Americi.

Guverner Floride, 45-godišnji Ron Desantis završio je na dalekom drugom mjestu u Ajvoi, dok je bivša ambasadorka u UN, 51-godišnja Niki Hejli na trećem mjestu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније