Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

17. 01. 2024. 18:47 >> 18:54

NAKON VAZDUŠNIH NAPADA

Pakistan opozvao ambasadora u Teheranu

Pakistan je opozvao ambasadora u Teheranu, nakon što je u vazdušnim napadima Irana stradalo dvoje djece.

Iran je u utorak izveo vazdušne napade u provinciji Baludžistan, na jugozapadu Pakistana, tvrdeći da su cilj baze militantne sunitske separatističke grupe.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Pakistan je osudio napad kao "očigledno kršenje" vazdušnog prostora te države i saopštio da je u napadu ubijeno dvoje djece.

"Sinoćnje ničim izazvano i očigledno kršenje suvereniteta Pakistana od strane Irana predstavlja kršenje međunarodnog prava, kao i ciljeva i principa povelje Ujedinjenih nacija", rekla je portparolka pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova Mumtaz Zahra Baloh.

Militantna grupa Džaiš al Adl (Vojska pravde), koja se proširila širom Avganistana, Irana i Pakistana, zalaže se za nezavisan Beludžistan.

Odnosi Irana i nuklearno naoružanog Pakistana već dugo su opterećeni sumnjama zbog napada militanata.

Iranski napad, kako je navela RSE, prijeti da dodatno podstakne nasilje na Bliskom istoku koji je već destabilizovan ratom Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније